Ridhusschema

Följande tider är ridhuset uppbokat:

Måndagar varannan vecka jämna veckor mellan klockan 19-20

Tisdagar klockan 17-21

Onsdagar klockan 18-20

Torsdagar klockan 16-21

Fredagar är ridhuset ledigt hela dagen.

tjänster

träning

Både Carl-Johan och Jimmy håller i grupp- och/eller privatträning. De är specialiserade på olika saker vilket gör att vi kan anpassa oss efter vad kunden vill och kan. 

Kontakta oss för mer information och priser. 


Vi erbjuder också löshoppning av din häst med rutinerad personal. 

tillridning

Jimmy har lång erfarenhet av att rida till olika typer av hästar. Det kan vara efter en skada eller när ett problem har uppstått. Eller vill du lämna bort din häst några veckor för att själv ha semester eller liknande så kan vi motionera och "rida till" den under tiden. 

inridning/visning

Att rida in en häst krävs erfarenhet och kunskap. En ung häst är fortfarande "oförstörd" och man vill inte att något fel eller problem skall uppstå under inridning av hästen. Därför väljer många att lämna det uppdraget till någon som har erfarenhet och kunskap. Jimmy har ridit in ett flertal hästar både i Sverige och Tyskland. Detta har gjort att han vet precis vad som fungerar bra på en viss typ av individ då all inridning är individanpassad. 


Vi kan även erbjuda visning av din häst vid tex fölvisningar eller unghästvisningar.

tävling

Vill du matcha din häst mot championat eller har du en häst som du vill ha hjälp med ute på tävlingsbanan? Det kanske är så att din häst är redo för större klasser och du vill att någon annan börjar tävla din häst? Vi har lång erfarenhet av att tävla andras hästar. Kontakta oss så kan vi hitta den bästa lösningen för just din häst.

rehabilitering

Carolina är utbildad hästfysioterapeut. Detta gör att hon kan ta hand om din häst under konvalescentperioden och arbeta med hästens muskler under tiden och se till att processen blir så snabb och smidig som möjligt. Hästar som länge får stå på box blir stela och spända. Carolina kan under denna perioden behandla hästens muskulatur så att den håller sig smidig och mjuk. 

försäljning

Har du en häst hemma till salu och vill att den ska utbildas inför en senare försäljning eller vill du ha hjälp att matcha ihop din häst med en ny ryttare är du välkommen att kontakta oss då vi har lång erfarenhet från försäljning så att både häst och ryttare blir nöjda. 

avelsverksamhet

I maj 2017 köpte vi ytterligare en gård. Ladan och huset som tillhörde gården totalrenoverades och huset är för uthyrning. Ladan använder vi som lösdrift till våra avelsston med föl. Den har 5 fölboxar och ett stort utrymme för hästarna att kunna vistas inomhus och en hårdjord yta utanför ladan så våra hästar slipper den värsta leran under vinterhalvåret och hålls rena och torra. Vi har ca 12 hektar åkermark i anknytning till ladan som hästarna alternerar under året. 

Ridhuset

Vår ridhus är 23*65 meter och vårt underlag som vi är väldigt nöjda med är i botten gummiflis och sedan havssand över. Detta ger bra grepp och en bra dämpande förmåga. 

skrittmaskin

Vår skrittmaskin används flitigt. Alla våra hästar går ca 20 min om dagen i den. Bra att använda när man har en häst i rehabilitering. Underlaget är finkornig sand men under året skall detta bytas ut mot gummimatta. 

hagar

2017 byggde vi till fler och större vinterhagar/grushagar för att hålla det lagenliga måttet. Vi har flera stycken gräshagar som hästarna får alternera på under sommaren. Vi har även en lösdrift på Stall Elofsson som är bra när fölen inför vinter skall separeras från sina mammor. 

På samma gata ligger det en galoppbana och en paddock som vi använder för att alternera underlag på våra hästar. Vi har fantastiska ridvägar med grusgropar, skogsvägar och asfalt så våra hästar får utsättas för olika typer av utomhusmiljöer. Under vår, sommar och höst åker vi mer än gärna till Stråvalla strand som ligger ett stenkast från oss där vi rider i både vatten  och på stranden. Hästarna älskar det lika mycket som vi och här låter vi hästarna få sträcka ut ordentligt.